בהמשך לשאלתי הקודמת NON SMALL CELL

דיון מתוך פורום  סרטן ריאה

28/09/2006 | 19:17 | מאת: אלון

הרופאים היו מאוד סקפטים בנוגע לבדיקות הסיטי שנמצאו ללא ממצאים פתלוגים ואמרו שבמקרים מעין אלה (גידול ענק של 8/8 ס"מ), בד"כ יש גרורות, גם אם עדיין לא הודגמו בבדיקות הסיטי. שאלתי בנוגע לעניין: א. מה דעתך בקשר לעניין? ב. האם הטיפול הכימוטרפי מחסל גם תאים מעין אלה הגורמים לגרורות (שעדיין לא הודגמו) תודה

13/10/2006 | 15:58 | מאת: ד"ר מיה גיפס

שלום אלון אנסה לענות על שתי שאלותיך. המטרה בטיפול היא כמובן לנסות להגיע לריפוי, כאשר אין גרורות ריפוי הוא אפשרי. הסיכויים להגיע לריפוי משתנים לפי חומרת התפשטות המחלה המקורית. גם אם הם קטנים, כפי שידוע כאשר המחלה התפשטה למרכז בית החזה (מדיאסטינום, פריקרד וכדומה) הם קיימים. במידה ולא מושג ריפוי אנו שואפיל לפחות להגיע לשליטה על המחלה שתתבטה בנסיגה, שיפור בסימפטומים ובאיכות החיים, ודחיית החמרת המחלה. כל אלה מובילים בחלק מהאנשים להארכת תוחלת החיים, גם אם לא מושג ריפוי. במקרה שלך התגובה המצויינת לכימותרפיה משמחת מאד. יחד עם זאת ברור שכימותרפיה לבד איננה מסוגלת לרפא סרטן ריאה. כדאי בשלב זה לעשות גם בדיקת PET-CT ע"מ לאשר את התגובה הטובה, ולשקול המשך טיפול ע"י ניתוח או הקרנה. בכל מקרה לא הייתי ממליצה להפסיק בשלב זה את הטיפול הכימותרפי. הייתי ממשיכה אותו עד קבלת ההחלטה הסופית. בברכה

מנהל פורום סרטן ריאה