מבקש עזרה

דיון מתוך פורום  סרטן ריאה

08/06/2006 | 18:30 | מאת: יוני

אבא שלי מעשן כ-40 שנה. כיום הוא בן 65 ולפני ארבעה ימים הוא ביצעה בדיקת סיטי בבית החזה עם חומר ניגוד ואלה התוצאות: גוש בלוטות פרטרכיאלי בקוטר ב-4 ס''מ מימין. בלוטות קטנו מ - 1 ס''מ בחלון האאורטופולמונלי וסובקרינליות. תהליך מעוגל בקוטר בקוטר 2 ס''מ בעל גבולות אי רגולרים ועם ספטציות סביבו בשדה ריאה ימין אמצעי , חשוד לתהליך תופס מקום ריאתי. לא הודגמו תהליכים אחרים בריאות. לסיכום: תהליך ריאתי מימין אמצעי עם גוש בלוטות מדיאסטינליות לקורלציה היסטולוגית. _________________________________________________________________ היום אבא שלי היה אצל רופא ואמרו לו שיש גידול שהוא 90 אחוז סרטני ושיום ראשון וקובעים לו תור ביום ראשון לרופא באיכילוב. אני מאד מאד דואג לאבא שלי ואני רוצה ומקווה שהוא יצא מזה בשלום. יש לכם המלצות שיעזרו לו לצאת מזה? האם ספורט יעזור? האם זה יעזור שהוא יפסיק לעשן? תרופה שהוא יכול לקחת בנתיים? כל תשובה תתקבל בברכה תודה רבה, יוני

10/06/2006 | 01:21 | מאת: ד"ר מיה גיפס

לום יוני אני מסכימה עם דעת הרופא, לפי התיאור נראה שיש סיכוי גבוה שמדובר בגידול ממאיר אבל בלי ביופסיה אין אפשרות לדעת בוודאות. רק לאחר קבלת התשובה הפתולוגית ועיבוד הכולל בדיקות נוספות ניתן יהיה לקבוע המלצה לטיפול. אני מבינה את הלחץ אבל אין טיפול שאפשר להמליץ כרגע. כמובן שהפסקת עישון היא תמיד דבר רצוי. בהצלחה

מנהל פורום סרטן ריאה