כדוריות דם לבנות

דיון מתוך פורום  סרטן ריאה

23/08/2006 | 15:03 | מאת: חגית

ד"ר גיפס שלום רב, בעלי החל טיפול כימו. פעם בשבוע למשך שבועיים ושבוע שלישי הפסקה (נבלבין וצפרטין) בקורס השני בדיקות הדם לא היו טובות , ספירת הכדוריות היתה 1500 ולאחר יומיים ירדה ל1200 . האם העובדה שכבר בקורס הראשון ספירת דם נמוכה מעידה על קושי בקבלת התרופה? מה עושים בהמשך ? הטיפול נדחה עד כה בשבוע. האם תזונה נכונה או מנוחה יכולים לסייע ? האם יש קשר למצב ריגשי ?בשבוע בו היתה הפסקה של הטיפול נהרג אחי בלבנון והמצב הרגשי של כולנו ירוד מאוד. לתשובתך אודה.

23/08/2006 | 19:58 | מאת: ד"ר מיה גיפס

שלום חגית, העובדה שספירת הדם ירדה כבר בקורס הראשון מעידה על רזרבת מח עצם נמוכה ולכן כדאי לתת תרופה לעידוד התאוששות ספירת הדם. מדובר בזריקה הנקראת נאופוגן וניתנת מידי יום, מספר ימים לאחר כל טיפול. המינון המדויק נקבע ע"י הרופא המטפל. מטרת הטיפול בנאופוגן היא לזרז את התאוששות מח העצם ולאפשר מתן הטיפולים בזמן, לפי התכנית. כמובן שכאשר אדם מגיע לטיפול כבר עם ספירה נמוכה אין ברירה אלא לדחות את הטיפול, כפי שנעשה.תזונה אינה משפיעה, למיטב ידיעתי, על הספירה. אינני יודעת אם המצב הרגשי משפיע ואני מצטערת לשמוע על אחיך, קבלו את תנחומי הכנים. בברכה

23/08/2006 | 20:15 | מאת: חגית

תודה לך. חגית

מנהל פורום סרטן ריאה