סרטן הריאה

דיון מתוך פורום  סרטן ריאה

19/08/2006 | 18:32 | מאת: שיפרה

בן 68, חולה מעל שנתיים ב-ca of lung בריאה הימנית. טופל בגמזר+ציספלטין (חצי שנה - 1 פעם בשבוע). אח"כ חצי שנה נוספת ב"טרסיבה" (במסגרת מחקר ביה"ח). ב-CT שנערך לאחר מכן היתה החמרה לגבי כמות הנוזל הפלואורלי, וכן נמצאו מוקדים ריאתיים מצד ימין. הוחלט על טיפול כימוטרפי נוסף (טקסוטר), אך לאחר 2 טיפולים אושפז בבי"ח עקב תפליטי פליאורלי, ובוצע ניקור. הטיפול הופסק עקב אי ספיקת כליות חמורה והוחל בטיפול דיאליזה כששה חודשים. עתה, יש התאוששות של הכליות ומזה 5 שבועות לא מקבל דיאליזה ונמצא במעקב נפרולוגי. בביצוע CT עכשיו נמצא: 1. גוש בריאה ימנית גדל לעומת בדיקה קודמת. 2. נוזל מנורתק מימין, קטן לעומת כדיקה קודמת. 3. בלוטות לימפה אקסילריות מימין ומדיאסטינליות גדלו במקצת לעומת בדיקה קודמת (מוגדלות עד קוטר 2 ס"מ). בפגישה עם האונקולוג - הוחלט לבוא לבדיקה נוספת בעוד חודשיים. שאלתי - האם הזמן כאן לא משחק לרעה? או אולי יש טיפול אחר - כדורים, הקרנות וכו'? אשמח לשמוע מכם. תודה!

לקריאה נוספת והעמקה
19/08/2006 | 19:53 | מאת: ד"ר מיה גיפס

שלום שיפרה עושה רושם שבתקופה שבה לא ניתן טיפול כימותרפי חלה הגדלה של הגידול בריאה ימין ובבלוטות. העובדה שהתפליט קטן אינה סותרת מסקנה זו מאחר שיתכן שחלק מהתפליט היה תופעת לוואי של הטקסוטר ולא רק סימן של המחלה. ברור שאם לא נותנים טיפול הצפי הוא שהמחלה תמשיך להחמיר. מצד שני אם החולה אסימפטומטי ניתן להמתין עם התחלת טיפול חדש, אשר יכול להועיל אך גם יחשוף אותו לתופעות לוואי, כפי שכבר קרה. כך שהזמן האופטימלי להתחלת הטיפול החדש הוא להחלטה משותפת של האונקולוג והחולה. בכל מקרה במידה ויוחלט לטפל, ניתן לתת טיפול כימותרפי אשר איננו פוגע בכליות, כמו נבלבין למשל. בברכה

21/08/2006 | 09:58 | מאת: שיפרה

תודה על תשובתך. בהמשך - שכחתי לשאול - באבחנה הראשונה הוגדר מצבו בשלב IIIB . באיזה שלב לדעתך מצבו עכשיו לפי הנתונים שמסרתי. תודה.

21/08/2006 | 22:02 | מאת: ד"ר מיה גיפס

שלום שיפרה למיטב הבנתי שלב IV. בהצלחה

מנהל פורום סרטן ריאה