יעילות IRESSA

דיון מתוך פורום  סרטן ריאה

01/06/2010 | 02:12 | מאת: אבישי

לאחר תחילת נטילת IRESSA, מהו הזמן הסביר לביצוע CT על מנת לבחון יעילותה? התחלתי לפני כ-6 שבועות. על פי מה תוגדר כיעילה (נסיגה? סטטיות? גידול מינורי?). בהנחה שנמצאה כיעילה, כל כמה זמן מבצעים בדיקת CT חוזרת? האם בשלב זה יש צורך בבדיקות נוספות מעבר ל-CT?

לקריאה נוספת והעמקה
02/06/2010 | 11:44 | מאת: קורא

מנסיוני האישי בטיפול באירסה - לאחר 2-3 חודשים מראשית הטיפול מבקשים בדיקות מעבדה של סמני הסרטן, בדיקות דם וCT למעקב והערכת ההשפעה. כדאי לבדוק את הפענוח של התוצאות ולשמוע דעה נוספת, לפעמים יש דברים שרופא אחד לא רואה או מפרש בצורה שונה. שיהיה בהצלחה!

08/06/2010 | 00:16 | מאת: אבישי

לאור חוסר התגובה וההתייחסות בפורום והעובדה שהזכרת שיש לך נסיון עם טיפול באירסה, הייתי מודה לו ניתן היה לשמוע יותר פרטים באמצעות מייל. [email protected] תודה מראש ובריאות.

13/06/2010 | 04:55 | מאת: ד"ר מיה גיפס

שלום אבישי אחרי 6-8 שבועות של טיפול באירסה יש מקום לעשות בדיקת סיטי חוזרת ע"מ לקבוע אם מתחילה תגבה. גם התייצבות היא תגובה. בנוסף ניתן להתרשם משיפור קליני בסימפטומים, אם יש כאלה. מקובל לחזור על סיטי אחת ל 2-3 חודשים אולם אם השיפור הקליני נמשך אפשר לעשות לעיתים פחות קרובות. במידה שיש שיפור קליני או רנטגני מקובל להמשיך את הטיפול כל עוד השיפור נמשך, כלומר עד החמרה ברורה של המחלה או תופעות לוואי המחייבות הפסקה. לרוב המעקב הוא ע"י סיטי ובדיקות דם. בברכה

מנהל פורום סרטן ריאה