מעקב שגרתי

דיון מתוך פורום  סרטן ריאה

07/06/2006 | 00:21 | מאת: דליה

שלום רב האם יש דרך מעקב מומלצת על מנת לתפוס את המחלה בזמן?

07/06/2006 | 22:19 | מאת: אנה גולדברט

דליה שלום, שאלתך נשלחה לאחד היועצים. אני מקווה לתשובה בהקדם. בברכה, אנה

08/06/2006 | 22:24 | מאת: ד"ר מיה גיפס

שלום דליה הנושא של גילוי מוקדם של סרטן הריאה העסיק את הרופאים זמן רב. למעשה לא נמצאה בדיקה שמאפשרת גילוי מוקדם ומקטינה תמותה מסרטן ריאה, בדומה לממוגרפיה בסרטן שד. יחד עם זאת - בשנים האחרונות הופיעו מספר מחקרים שהראו שבדיקת CT במינון קרינה נמוך מאפשרת גילוי מוקדם של גידולים בריאה באוכלוסיה בסיכון גבוה, כלומר של מעשנים. הבדיקה עדיין אינה הסטנדרט ואינה בסל הבריאות מאחר שמחכים לתוצאות מחקרים שיוכיחו, או לא יוכיחו, שהבדיקה גורמת לירידה בתמותה מהמחלה. אפשר לבצע אותה במספר מרכזים בארץ, היא עולה כ-350 ש"ח ולדעתי כדאית במעשנים של מעל 10 שנים. בברכה

מנהל פורום סרטן ריאה