בהמשך לתשובתך

דיון מתוך פורום  סרטן ריאה

06/08/2006 | 01:57 | מאת: נילי

מאיה לאחר הדמיה חוזרת של סיטי ראש לא גילו החמרה מהבדיקה הקודמת{ הבדיקה הקודמת נעשתה לפני חודשיים וחצי} אם אין החמרה במצבו, וההדמיה לא גילתה ממצאים חדשים מה יכולה ליהיות הסיבה שהוא לא חוזר לתפקד לאחר הפירכוסים,{ חשוב לציין שיש לו תחושה ביד ,וברגל.} האם יכולה ליהיות סיבה נוספת שהוא לא חוזר לתפקד האם יש בדיקה נוספת שכדי לעבור כדי למצוא פיתרון? האם לקיחה של סטרואידים במינון גדול מהרגיל ישפר את מצבו? מה ניתן לעשות כדי לשפר את המצב?

06/08/2006 | 19:59 | מאת: ד"ר מיה גיפס

שלום נילי ראשית - אם יש חשד קליני של החמרה ואין שינוי ב-CT יש לשקול MRI מח. מעבר לכך יתכן שההחמרה קשורה לשינויים לאחר הקרנה או לתגובה לתרופות שנוטל או שינויים ברמת האלקטרוליטים בדם. לעיתים יש תגובה טובה להעלאת מינון הסטרואידים וכדאי לנסות אך לא להישאר במינון גבוה לאורך זמן מאחר ויש תופעות לוואי גם לסטרואידים. קשה לומר מה בדיוק ישפר את מצבו מעבר לתיקון הדברים שציינתי. בברכה

מנהל פורום סרטן ריאה