בדיקות

דיון מתוך פורום  סרטן ריאה

05/08/2006 | 21:05 | מאת: גלעד

שלום רב האם ישנם בדיקות שגרתיות שעל האנשים המעשנים לבצע על מנת לדעת האם יש להם סרטן. אודה מאוד על הסבר

06/08/2006 | 09:35 | מאת: פרופ' גבריאל איזביצקי

שלום גלעד לפי המלצות בין-לאומיות, לא מומלץ על בדיקות שגרתיות או בדיקות סקר לגילוי של סרטן ריאות בקרב מעשנים. מתבצעים עכשיו 2 מחקרים גדולים בעולם על "גילוי מוקדם של סרטן הריאה ע"י בדיקת CT " ותוצאותיה יפורסמו בעוד כשנה. מה שמקובל אם כך הוא לא לעשות בדיקות שגרתיות אם אין תלונות (סימפטומיים). הכי טוב נישאר כמובן להפסיק לעשן! בברכה

מנהל פורום סרטן ריאה