שאלה דחופה מאוד בקשר לסרטן בריאות

דיון מתוך פורום  סרטן ריאה

06/09/2009 | 23:56 | מאת: מוטי כהן

לחמותי שהיא כמו אימי התגלה סרטן ריאות לאחרונה. בריאה אחת הסרטן מכרסם את הצלע ומתקרב לעמוד השדרה. נגע ממאיר נוסף יש בריאה השנייה ומזוהה גם נגע נוסף ממאיר בבלוטות הלימפה. פרופ' פניג מבילינסון אמר לנו שתוחלת החיים היא כחצי שנה גם עם הקרנות וכימו עדין. הסימפטומים שלה: שיעול טורדני עם ליחה, חוסר תיאבון ועייפות. חוץ מזה היא מתנהגת ומתפקדת כרגיל. המחלה מוגדרת בשלב 4. האם באמת אין מה לעשות? למה ההקרנות והכימו לא יעזרו? מה עם המכשיר החדש בבילינסון שריפא את פטריק סוויזי? האם המצב נואש ולא בר ריפוי אפילו אם אנחנו "הופכים את העולם"? אודה על תשובה מהירה.

לקריאה נוספת והעמקה
07/09/2009 | 23:52 | מאת: ד"ר מיה גיפס

שלום מוטי ראשית הרשה לי להגיד לך שפטריק סוויזי לא נרפא ולא מדובר במכשיר קסמים אלא בטכנולוגיה שכבר קיימת בארה"ב לא מעט שנים ולמרות שהיא חדשנית ויעילה לא שינתה באופן מהותי את סיכויי הריפוי של חולי סרטן. לגבי חמותך - אני יכולה לומר באופן כללי שאנחנו כן ממליצים לחולים בשלב 4 לקבל כימורתפיה, הקרנות וטיפולים נוספים ותוחלת החיים הממוצעת היא מעל 6 חודשים. אבל כאן חשוב לציין שמדובר בסטטיסטיקה ואני מניחה שפרופ' פניג לא התייחס לסטטיסטיקה הכללית אלא להערכה שלו את החולה ועל כך קשה לענות בלי לראות אותה. בברכה

10/09/2009 | 18:14 | מאת: גולדי

מוטי שלום.צר לי לשמוע על חמותך.אני חולה ומטופלת אצל פרופסור פניג.זכית בכך שהוא האונקולוג שלכם.אני מציעה שתקשיבו לעצותיו.הוא אחד האנשים המבינים ויושרה כפי שיש בו ואמפטייה לחולה הם נדירים.לגבי צפי לאורך חיים סמוך על האל ועל מחשבות טובות ואווירה נעימה.כך אני נוהגת.אני באותה סירה ומנצלת כל רגע להנות לחייך ולהיות מאושרת.גם לאל ולגורל נשאר תפקיד כלשהו.הרבה בריאות

01/10/2009 | 20:57 | מאת: דד

שלום לכם קודם כל רציתי להזדהות איתכם ועם אמא ואני יודעת בדיוק מה אתם עוברים עם כל המחלה הארורה הזו (גם לאבא שלי היה סרטן ריאות). אני פונה בבקשה קצת מוזרה אבל בשליחות גדולה מאודלבני נוער אני מורה בביה"ס תיכון אזורי מגידו באזור יקנעם בערך. נושא העישון אצלינו הוא חמור ביותר ואני מחפשת מישהו שחולה בסרטן ריאות על מנת שיבוא וידבר עם בני הנוער כדי שיראו מה התוצאות של עישון (לא שאלתי האם המחלה היא בעקבות עישון). אשמח אם תהיה היענות חיובית וגם אם לא אודה לכם בכל זאת. העיקר שתרגישו טוב ושיהיה חג שמח.

מנהל פורום סרטן ריאה