שוב העישון

דיון מתוך פורום  סרטן ריאה

01/08/2006 | 15:59 | מאת: שירי

שלום רב, אני מעוניינת לדעת מה הסיכויי שלי כאישה בת 30 שמעשנת 3 סיגריות ביום לחלות בסרטן ריאות. אני יודעת שזו שאלה קשה אבל האם זה ממש מסוכן כי קראתי איפשהו כי עישון של מספר קטן של סיגריות יכול להיות אפילו קצת מועיל נגד מחלות כמו פרקינסון.

02/08/2006 | 09:27 | מאת: פרופ' גבריאל איזביצקי

שלום שירי, נכון הדבר שיש מספר מוגבל של מחלות, שהשכיחות שלהם ירודה באופן יחסי אצל מעשנים בהשוואה ללא מעשנים, אך לא הייתי משתמש בביטוי שהעישון מועיל". עישון (אפילו 3 סיגריות ביום) מעלה את הסיכון לחלות בסרטן ריאות אבל גם במחלות אחרות (מחלות ריאתיות ולבביות אחרות לדוגמה). ברור גם שהסיכון הוא קטן אם מעשנים "רק" 3 סיגריות ליום אך קיים בוודאי סיכון.לכן הייתי ממליץ לנסות ולהפסיק לעשן לחלוטין ומייד. בברכה ובהצלחה

מנהל פורום סרטן ריאה