מתי ניתן לנתח?

דיון מתוך פורום  סרטן ריאה

30/07/2006 | 21:33 | מאת: אשתו

בריאותיו של בעלי נמצא סרטן מסוג תאים גדולים סריקת פט מצאה קליטה פתולוגית באונה עליונה של הריאה הימנית בגודל 28X28 ממ ובבלוטת הלימפה בשערהריאה מימין - קטנה מ 10 ממ. האם הגידולים הללו נחשבים גדולים? באיזה שלב ניתן לנתח?

31/07/2006 | 10:44 | מאת: ד"ר מאהר דיב

זה עדיין שלב שיש בו תוצאות טובות בכריתה כירורגית, יש לוודא שהבלוטות המדיאסטינליות לא נגועות במחלה כי זה מחייב גישה אחרת שבה נותנים טיפולים כימותרפיים לפני הניתוח. בהצלחה

08/08/2006 | 15:11 | מאת: אשתו

ד"ר נכבד כתבת: "יש לוודא שהבלוטות המדיאסטינליות לא נגועות במחלה כי זה מחייב גישה אחרת שבה נותנים טיפולים כימותרפיים לפני הניתוח" האם הבלוטות המדיאסטינליות הן בלוטות הלימפה בשער הריאה? בהתאם להנחיית האונקולוג, התחלנו בטיפולים כימותרפיים. בהמשך הוא ממליץ על כימותרפיה משולבת בהקרנות. מה דעתך?

08/08/2006 | 17:36 | מאת: ד"ר מאהר דיב

יש לראות את בדיקת ה פט סיטי לפני תשובה סופית האם הטיפול הכימותרפי הוא כהכנה לניתוח או שנשללה אפשרות ניתוחית?

08/08/2006 | 22:46 | מאת: אשתו

כן. מטרת הטיפולים היא הקטין את הגידול ולנתח בהמשך.

מנהל פורום סרטן ריאה