פענוח סי טי

דיון מתוך פורום  סרטן ריאה

06/02/2009 | 21:32 | מאת: טלי

בן 15 ערך בדיקה וזאת התשובה לא הודגמו בלוטות לימפה מוגדלות מדיאסטינליות.מרכיבי המדיאסטינום הודגמו תקינים.לב אינו מוגדל.על פני שתי הריאות הודגמו הצללות מרובות אינטרסטיציאליות,רובן פריפריות.יש לציים שההצללות מפוזרות בעיקר בשדות עליונים ואמצעיים של שתי הריאות. ההצללות נראות בצורת ground glass. לא הודגם תפליט פלואורי.בלוטות לימפה מרובות ומעט מוגדלות בבית שחי ימין.אבחנה מבדלת: alergic pneumonitis. eusenophilic pneumonitis? פחות סביר ממצאים מישניים. האם יש חשד לגידול ? או מה זה עלול להיות ? אנא תשובתכם המהירה

11/02/2009 | 09:08 | מאת: פרופ' גבריאל איזביצקי

שלום טלי לפי פעמוח של ה CT יש אבחנה מבדלת בן דלקת ריאות אאוזינופילית ולבין דקלת ריאות אלרגית eosinophilic pneumonia OR hypersensitivity pneumonitis השלב הבא המומלץ הוא לעשות בונכוסקופיה עם ביופסיות וגם תפקודי ריאות ואז להחליט עם הרופא ריאות האם צריך לטפל ואם כן איך ולכמה זמן. לא נירא שמדובר בגידול. רפואה שלמה

מנהל פורום סרטן ריאה