עישון וכימותרפיה

דיון מתוך פורום  סרטן ריאה

23/07/2006 | 13:27 | מאת: ארז

אבי מקבל טיפול כימותרפי וממשיך לעשן. בזמן האחרון שמעתי מכמה מקורות שהעישון משבש את הטיפול, מפחית את היעילות שלו, מבטל אותו לחלוטין ואף עושה גרוע יותר.. הרופאים שלו מודעים לכך שהוא מעשן והם לא אמרו שזה קריטי שהוא יפסיק. כיצד משפיע עישון על הטיפול ועל המחלה?

23/07/2006 | 22:51 | מאת: ד"ר מיה גיפס

שלום ארז למיטב ידיעתי אין לעישון השפעה ישירה על הטיפול בכימותרפיה. ידוע בהחלט שעישון מקטין אלת היעילות של טיפול קרינתי מאחר שהוא גורם ליריה בחמצון הרקמות, וחמצון טוב הוא תנאי חשוב להשפעת הטיפול הקרינתי. לכן חשוב מאד לא לעשן במהלך הקרנות. ידוע גם שעישון משפיע גם על היעילות של תרופות כמו טרסיבה מאחר והעישון גורם לעליה באנזימים שמפרקים את התרופה וכתוצאה מכך יש ירידה בכמות האפקטיבית של התרופה בדם. כמובן - כדאי להפסיק לעשן מסיבות רבות אחרות אשר אני מאמינה שאין צורך לפרט.. בברכה

מנהל פורום סרטן ריאה