בדיקה היסטופתולוגית
דיון מתוך פורום סרטן ריאה
שלום, אמא שלי הייתה מאושפזת בבי"ח עקב נוזלים פלאורליים בריאות. בבדיקת CT גילו שיש לה גוש בפסגת ריאה ימנית עם הרס של אחת הצלעות הסמוכות (מס 2). התיאור המיקרוסקופי של הביופסיה: גליל של רקמה פיברוטית עם אזורי נמק, חדורה ברקמהת קרצינומה שאינה מתאים קטנים, קרוב לודאי אנדוקרצינומה. התאים מראים פליאומורפיזם רב, בחלקם עם גרעינים ביזרים ומיתוזות רבות. בצביעות אימונוהיסטוכימיות: תאי הגידול חיוביים מיעוטם ל- PAS-D תאי הגידול חיוביים ל- TTF, CK7. חיוביים חלש ל- CA125 תאי הגידול שליליים ל- CK20, CK5\6, GCDFP המדוברקרוב לודאי באנדוקרצינומה ממקור ריאתי. אבחנה: CARCINOMA, NON SMALL CELL, PROBABLY ADENOCARCINOMA הייתי רוצה לקבל קצת הסבר על התוצאות לעיל, מה כל דבר אומר.
שלום צר לי על הבשורה על לא כל כך טובה. מדובר בסרטן הריאות מסוג "לא תאים קטנים". במקרה כזה צריך לנקר את התפליט ולשלוח הנוזל לבדיקה ציטולוגית כדי לבדוק האם יש גם תאים סרטנים בנוזל. יש לשקול אחרי זה לעשות בדיקת PET ולפי כל התשובות להתחיל טיפול מתאים לסוג ולשלב המחלה. אם יש בנוזל תאין סרטנים, אז כמוטרפיה אולי בשילוב עם הקרנה ואם אין, יש לשקול ניתוח. רפואה שלמה! ד"ר איזביצקי גבריאל
תודה על המענה. בנוזל הפלוארלי אין תאים סרטניים. זה כבר נשלח לבדיקה. אפשר לדעת מהתוצאות ששלחתי לך בהודעה הקודמת לגבי החומרה של הסרטן וה"גיל" שלו? ואם תוכל לומר לי באיזה בי"ח בארץ מרבים להתמחות בסרטן מסוג זה? תודה מראש.