סרטן ריאה גרורתי וטרסיבה

דיון מתוך פורום  סרטן ריאה

04/06/2006 | 01:36 | מאת: ג"וד

האם יש תוצאות של מחקר שנערך על חולי סרטן ריאה גרורתי שטופלו בטרסיבה ומה האינדקציה לדעת אם הטרסיבה אכן עובדת במקרה הנ"ל והאם יש אתר בעברית שיכול לתת מענה. בתודה מראש גו"ד

04/06/2006 | 19:56 | מאת: ד"ר מיה גיפס

שלום ג'וד לגבי שאלותיך בנוגע לטרסיבה, קיים מחקר שנערך על חולי סרטן ריאה אשר קיבלו כבר כימותרפיה. במחקר חילקו את החולים לשתי קבוצות: האחת טופלה בטרסיבה במינון 150מ"ג ליום והשניה בפלצבו. מדובר בחולים באותו מצב כללי. התוצאה היתה שבקבוצת הטרסיבה 9% מהחולים נהנו מנסיגה של הגידול לעומת 0% בקבוצת הפלצבו, ו35% מחלתם התייצבה לעומת 27 בקבוצת הפלצבו, בסה"כ 44% חולים הרוויחו לעומת 27. בנוסף גם משך התגובה הוכפל (הכוונה גם לאלה שהתייצבו) וגם משך החיים הממוצע של החולים בקבוצה הטרסיבה היה בחודשיים ארוך יותר בהשוואה לקבוצה שטופלה בפלצבו. כלומר הטרסיבה האריכה חיים בחולים לאחר טיפול כימותרפי. על סמך מחקר זה התרופה נרשמה בכל העולם כולל ישראל. בתשובה לשאר שאלותיך יש אתר עם מידע רב על התרופה אך הוא באנגלית, כתובתו: www.tarceva.com. אולי יהיה בעברית בהמשך. אם תהיה התעניינות אנחנו נוסיף בפורום תקציר בעברית. לגבי הסל - ידוע לי שהתרופה הוגשה לועדת הסל. בסל הקודם היא לא אושרה. עכשיו עם הוספת התקציב - עדיין לא ידוע מה יכלול הסל החדש. אשמח אם תשאל שוב בעוד חודש - אולי אדע יותר. בברכה

מנהל פורום סרטן ריאה