דם בליחה במהלך הצטננות

דיון מתוך פורום  סרטן ריאה

23/03/2024 | 22:02 | מאת: מודאגת

הי, לאחר מס' ימים של צינון, כאב גרון מלווה בצרידות ושיעול, בשיעול הבוקר לאחר שינה, היו עקבות של דם בליחה. למחרת בבוקר לא ראיתי עקבות דם, אבל נראתה לי מעט מאוד בגוון ורוד - מועט ממש. השיעול בימים הקודמים היה יבש וקשה, ואימצתי את מיתרי הקול למרות הצרידות. רופא משפחה אמר שייתכן שנקראו עורקים קטנים בגרון - כי ראה אדמימות ולכן הדימום ( לא דימום מסיבי אלא 2-3 פעמים עקבות דם בליחה. בת 51, בריאה בד"כ - לא מעשנת, לפני כחמש שנים , היה לי זיהום או אבצס בריאות ובCT היתה הצללה מינימלית בהיקף העליון LLL וקשרית זעירה בקוטר 0.5 שהיתה בשיפור לעומת תקופת הזיהום. רופא המשפחה נתן לי צילום חזה במידה ואמשיך להשתעל. יש לציין שעדיין כואב לי מעט הגרון ומשתעלת אך במגמת שיפור יחסית להתחלה עקב סירופ לשיעול. שאלותי: האם כדאי לעשות בכל זאת את הצילום חזה? או ברור אחר? מוטרדת מעקבות הדם גם אם היו מועטות בשיעול, לזיהום לפני מספר שנים, אם לא צילום חזה, האם מומלץ מעקב אחר?

לפי מה שתארת אני מסכימה עם רופא המשפחה. כדאי לעשות צילום חזה ליתר בטחון.

מנהל פורום סרטן ריאה