איך התשובות של הסיטי ?

דיון מתוך פורום  סרטן ריאה

18/03/2024 | 18:43 | מאת: מגי

להלן ממצאי סריקה טומוגרפית ממוחשבת של: הבטן והאגן הבדיקה בוצעה לפני ולאחר הזרקת חומר ניגוד תוך ורידי עם סימון מעיים על ידי שתיית חומר ניגוד מדולל. אין בדיקות קודמות להשוואה במערכת. סיבת הבדיקה: בירור ירידה במשקל. ממצאים: פסים אטלקטטיים בודדים בבסיסי הריאות. תפליטים פלאורליים בכמות זעירה דו"צ. בקע היאטלי קטן. הכבד בגודל תקין ,בדיסטריבוציה בילוברית בכבד הודגמו מספר מוקדים היפודנסיים קטנים בקוטר עד 0.6 ס"מ, קטנים לאפיון. ללא הרחבת דרכי מרה. אין לזהות אבנים רדיואפקיות בכיס המרה. הטחול בגודל תקין, ללא ממצא פוקלי בתוכו. הלבלב ברוחב תקין, שומר על מבנה אונתי ,צינור הלבלב הראשי לא מורחב. האדרנלים שמורים. הכליות במיקום ובגודל תקין, ללא אבנים או הידרונפרוזיס.ציסטות פראפלביות בכליה השמאלית, ציסטות קורטיקליות בכליות דו"צ, גדולה בקוטר כ 5.7 ס"מ בכליה השמאלית, הכליות עוברות האדרה תקינה, ללא גושים. אין לזהות לימפאדנופתיה לאורך רטרופריטונאום, באגן או במפשעות. כיס השתן לא במילוי גדוש ולא ניתן לדון על דפנותיו. מצב לאחר כריתת רחם ושחלות, ללא ממצאים מורפולוגיים חשודים בגדם הניתוחי. אין לזהות מיימת. מהלך וקוטר לולאות מעיים תקין. ללא הסננת משטחי שומן בבטן או באגן. האאורטה בקוטר תקין עם שינויים טרשתיים לאורכה. שינויים ניווניים לאורך עמוד שדרה. מוקד סקלרוטי קטן באילאום מימין, מראה טומוגרפי שפיר, כנראה אי גרמי, לקורלציה עם בדיקות הדמיה קודמות. סיכום: מצב לאחר כריתת רחם ושחלות, ללא ממצא חשוד בגדם הניתוחי. מוקדים היפודנסיים קטנים בדיסקי ביצעה בילוברי בכבד, קטנים לאפיון, לקורלציה לבדיקות הדמיה קודמות. שאר כמתואר.

אני עוסקת בעיקר בסרטן ריאה. זהו סיטי בטן ולא מכוון מספיק לריאה. כדאי להתייעץ עם הרופא המפנה

מנהל פורום סרטן ריאה