סיטי חזה בתהליך הפסקת עישון

דיון מתוך פורום  סרטן ריאה

15/03/2024 | 23:09 | מאת: רויטל

שלום ד"ר, אני בת 54 בתאריך 5/3 ביצעתי ct חזה כי אני בתהליך הפסקת עישון, והתשובה הגיעה. בלוטת התריס אינה מוגדלת. שאריות תימוס במיצר. מבוא לבית החזה תקין. מרכיבי המדיאסטינום תקינים. הריאות מראות איוורור וציור ווסקולרי תקינים. פרט למוקדים זעירים בדפנות הסימפונות. מוקד מסוג glass ground ב ll ידוע מסיטי קלציום סקוור. הצללה אטלקטטית בבסיס הריאה מימין. כל השאר,הכבד,הטחול תקינים. מה זה אומר? כשביצעתי את הבדיקה הייתי מצוננת ללא שיעול. אני נורא מודאגת מהממצאים.

לא נראה שיש מקום לדאגה. ייתכן שיש ממצאים שמתאימים לזיהום ויש ממצא שמצריך מעקב . מומלץ לפנות למעקב של רופא ריאות

מנהל פורום סרטן ריאה