שיעול לילי ממושך אצל ילד בן 8

דיון מתוך פורום  סרטן ריאה

10/03/2024 | 21:40 | מאת: עדי

שלום. הבן שלי בן 8 ומזה יותר משנה משתעל בלילות. שיעול ליחתי לרוב. השיעול קורה רק בשעות הלילה וכמעט ולא קיים בשעות היום. הוא איננו מנוזל. כשזה רק התחיל השיעול היה בעיקר סביב ההרדמות וההשכמה בבוקר.. אך בחודשים האחרונים הוא קורה גם במהלך הלילה מידי פעם. מלבד השיעול אין תסמינים נוספים. ילד חיוני, ללא מחלות רקע. פניתי במהלך בשנה פעמיים לרופא הילדים שאמר שזו כנראה אלרגיה לאבק וכששוכב על המיטה זה גורם לטריגר..אין בחדר וילונות או שטיחים ומקפידים על נקיון. רופא ילדים אחר אמר שכנראה מדובר בנזלת שמטפטפת בלילה לגרון- למרות ששוב כאמור הוא אינו מנוזל. אני מאד חוששת שמא זה יכול להיות משהו רציני יותר..כמו ממאירות בריאות, מחלות לב וכו. האם עלי להתעקש על צילום רנטגן/בדיקות אחרות? מה רופא ריאות יכול לאבחן במרפאתו במידה ואצליח להתעקש על הפניה? תודה

שלום רב אני אונקולוגית ריאה מבוגרים. לא חושבת שמה שתארת חלילה קשור לממאירות. הייתי ממשיכה בירור אצל רופא הילדים/רופא ריאות או אלרגיה. בשורות טובות

מנהל פורום סרטן ריאה