סרטן רחיאות בלא מעשנים

דיון מתוך פורום  סרטן ריאה

01/01/2024 | 08:43 | מאת: יעקב

שלום, אמא שלי לא עישנה מעולם ואובחם אצלה סרטן ריאות. מהם הגורמים העיקריים לסרטן ריאות אצל לא מעשנים, קבוצה די גדולה שלא נמצאת במעקב ואין לה מודעות למחלה הזו. אשמח לדעת מה אומרים המחקרים, הניסיון... תודה

מסכימה שזו קבוצה שלא עוברת בדיקות סקר כי באמת קשה לדעת מי בקבוצת סיכון בקרב לא מעשנים. אין גורמי סיכון אחרים ידועים ואין תסמונות גנטיות משפחתיות שיכולות להוביל להתפתחות סרטן ריאה.לכן אין בדיקת סקר וגם אם בן משפחה חלה אין בירור גנטי מומלץ שיש להשלים. יש סיכוי יותר גבוה למצוא מוטציה שבגידול שגרמה לסרטן וייתכן ויש לה טיפול ביולוגי.

מנהל פורום סרטן ריאה