מה עושים לגבי שילוב בעיות ופיברוזיס

דיון מתוך פורום  סרטן ריאה

16/12/2023 | 15:53 | מאת: אריאל

יש לי שילוב של מספר בעיות, לא מצליח לקבל התיחסות כוללת, ולהבין אם זה לכוון סימפטומיים סרטניים או שלאור הממצאים להרגע וללכת בגישת מעקב בלבד. עשו לי בדיקת סי.טי רגיל ,וגם כסקר, למרות שאיני מעשן. 1.יש לי פיברוזיס בפסגות הראןת לא חמור. אני סבלתי בקטנות מברונכיט ספסטית על רקע אלרגי שהשתפרה מאוד מגיל 18 והחאה. סובל מאלרגיה חמורה, עברתי הימונתרפיה שקידמה אותי מאוד.חי סביר,בנתקף ומעבר מדתמש בתכשירים אבקת סטרואידים םלקסוטאיד ובחרום פרנדיזון. הפיברוזיס מה מקורו? רופא אחד אמר שזה לא מהאלרגיה ואסתמה, אלא משחפת, או אזבסט.לא חליתי ,בשחפת מימי. יש בדיקה לזיהוי נוגדנים שחפת, או שזה לא משנה בכלל כרגע. שאלתי האם פיברוזיס ברום הראות לאדם לא מעשן יכול לנבוע מה האלרגיה. או שזה אכן שחפת או אזבסט. מה בעצם ניתן לעשותשלא תיהיה החמרה. או שלא צריץלעשות כלום. 2.בנוסף יש לי נודלים בין 3 ל 5 ממ, שלא גדלו ממש, אמנם נוספו 2 במהלך ה3 שנים האחרונות. מעקב היה מלפני 5 שנים סכה 5 נודלים. תחת כל המצב הזה, אני מרגיש סריא ושזה חלק מהגיל, אנמ בן 60. לא מרגיש שמשהו חמורמתרחש. הייתי מעדיף להיות במעקב שנתי וזהו. האם זה דבר נכון, בלי להכנס לסבך נוסף בדיקות ואבחנות, או שיש משהו ב4בחנות שלי שכןמצריך טיפול. 3.דבר נוסף, לוקח נ-אציטיל ססטאין 600 מג ליום. שהפסקתי הרגשתי קצת ליחה,וחרחורים קלים. זה תוסף מומלץ בשבילי? יכול לעזורלשימור מצב קיים? תודה

16/12/2023 | 21:58 | מאת: ד"ר מיה גיפס

שלום אריאל, למעשה הפיברוזיס, אם הוא לא גורם להפרעה בתפקודי נשימה או בתפקוד הכללי שלך, לא מחייב התייחסות מיוחדת. מבחינת הנודולים - אם יש חדשים - כדאי לשקול להמשיך מעקב. אני מציעה להיות במעקב אצל פולמונולוג. מהתיאור שכתבת אני לא רואה שיש כאן מקום להתייעץ עם אונקולוג. בהצלחה

מנהל פורום סרטן ריאה