מודאג מאוד מפיענוח צילום חזה

דיון מתוך פורום  סרטן ריאה

30/09/2023 | 13:38 | מאת: יריב

שלום רב, חולה לב (לפני מספר שנים התקף לב , 3 סטנטים) בן 49. כשבועיים לאחר החלמה מקורונה בפעם הראשונה, הופנתי למיון עקב כאבים בחזה (קורונה עם חום גבוה 39-40, כאב ראש, כאב גרון ללא שיעול או נזלת / ליחה). אושפזתי ובוצע צינתור אבחנתי ששלל בעיה לבבית. בפעינוח צילום חזה נרשם "סמיכות קלה באזור קרדיו-פרני ימני, ללא דינמיקה מהותית, בשלב זה לא נראה שמדובר בקונסולדציה. למעקב קליני. צל הלב והמיצר אינם מורחבים." לחוץ מאוד מהממצא בפיענוח ומהעובדה שהכאבים בחזה לא עוברים. אשמח מאוד להתייחסותך . המון תודה!!!

01/10/2023 | 00:23 | מאת: ד"ר מיה גיפס

שלום יריב, למעשה התיאור מציין את זה שכפי הנראה אין לך דלקת ריאות וזה, כפי הנראה, לא מסביר את הכאבים. בכל מקרה - כל ממצא בצילום חזה מחייב מעקב. כדאי להתייעץ עם רופא המשפחה לגבי סיטי חזה, במיוחד אם יש היסטוריה של עישון. הסיטי מגלה הרבה דברים, לא רק גידולים. בהצלחה

מנהל פורום סרטן ריאה