שאלה תוצאות צילום חזה

דיון מתוך פורום  סרטן ריאה

22/09/2023 | 13:41 | מאת: יעל

שלום רב אני בת 59 ,בוצע לי צילום חזה בגלל צורך בניתוח בהרדמה כללית עקב שבר במפרק כף היד בגלל נפילה. התוצאה היא: צילום בית חזה pa, 1. צל הלב אינו מורחב. 2.צל עגול מוטל על חלק אחורי של צלע 6,מימין. יש לציין שלפני חצי שנה עשיתי גם צילום חזה בגלל נפילה וקיבלתי מכה בצלעות ולא נאמר לי שמוטל צל על החלק האחורי של הצלע.הרדיולוג שראה את שני הצילומים קבע  שאין שינוי בין שני הצילומים. כמו כן המליצו לי על CT, אבל עד שאגיע ל CT ברצוני לשאול : האם לפי מה שרשמתי יש מקום לדאגה? תודה רבה

01/10/2023 | 00:20 | מאת: ד"ר מיה גיפס

שלום יעל, כל ממצא חריג מחייב בירור. צילום חזה הוא בדיקה טובה אבל הרבה פחות מדוייקת מסיטי ולכן אני מסכימה שרצוי שתעשי סיטי. לא כל ממצא בריאות הוא גידול. בהצלחה

מנהל פורום סרטן ריאה