תוצאות בדיקות CT חזה ובטן

דיון מתוך פורום  סרטן ריאה

12/09/2023 | 12:30 | מאת: גבי

קיבלתי תוצאות מצילום CT. מה אפשר להבין ממצב הריאות ? בלוטת התריס ללא שינוי. מבוא לבית החזה תקין. מרכיבי המדיאסטינום תקינים. לא הודגמו בלוטות לימפה מוגדלות במיצר. הצללות מסוג GLASS GRAUND עם ברוכנו גרם אוויר נרחבות בפריפריה של שתי הריאות בעיקר בריאה הימנית, הבולטות הצללות בפריפריה של בסיס הריאה השמאלית ופריברונכיאליות בבסיס הריאה משמאל. יותר ב-RLL. לא הודגמו בלוטות לימפה בבתי השחי. ללא תפליט פריקרדיאלי. תפליט פלאורלי מינימלי בבסיס הריאה מימין ללא תפליט פלאורלי משמאל. בקע היאטלי קטן. כבד בגודל ומרקם תקין. כיסהמרה נכרת. דרכי המרה אינן מורחבות. טחול, לבלב ואדרנלים בגודל ומרקם תקין. כליותבגודל תקין, ללא הידרונפרוזיס. ציסטות קורטיקליות בכליות. לא הודגמו בלוטות לימפה מוגדלות ברטרופריטונאום, אגן או מפשעות. לולאות מעיים ללא עיבוי דופן או הרחבה בולטת. אברי האגן תקינים. שלפוחית השתן במילוי חלקי. ללא נוזל בבטן ובאגן. הרחם אינו מוגדל. ישנה האדרה מעט בולטת בדופן הימנית התחתונה של שלפוחית השתן בצורה מוקדית. גודש בורידים אגניים סביבו. מבנה גרמי -שינויים ניווניים בע"ש.

20/09/2023 | 22:30 | מאת: ד"ר מיה גיפס

שלום גבי הממצאים בריאות יכולים להיות זיהומיים אבל דורשים התייחסות. אנ י מציעה לפנות לרופא שהפנה אותך לבדיקה. בהצלחה

מנהל פורום סרטן ריאה