גרורה חדשה במח למרות תגובה מצויינת לטיפול

דיון מתוך פורום  סרטן ריאה

06/09/2023 | 23:22 | מאת: צילה

אדנןקרצינומה שלב 4, טופלה בקיטרודה וכימותרפיה כ 10 חודשים. תגובה מצויינת לטיפול הגידול בריאה הצטמצם וכמעט נעלם, ואז בMRI מח שני (הראשון היה באבחנה, ויצא תקין) , ראו 3 גרורות. ביצעו הקרנה אחת וב MRi לאחר כ 3 חודשים מההקרהב מצאו גרורה נוספת חדשה כביכול. הגידול העיקריבריאה עדיין מצטמצם. איך יתכן שיש תגובה מצויינת לטיפול אבל מתגלה גרורה חדשה ..??

08/09/2023 | 10:44 | מאת: ד"ר מיה גיפס

שלום צילה, לשאלתך - אפשר לומר שברפואה הכל אפשרי. בהחלט רואים מצבים בהם נותנים טיפול ואיזור מסויים מגיב מצוין ואיזור אחר לא מגיב. לגבי המוח - יש תרופות שלא משפיעות על הגרורות במוח. לקיטרודה יש השפעה על גרורות מוחיות אבל כפי הנראה במקרה שלך - ההשפעה במוח לא מספקת. זהו המצב הנתון ואני רואה שאת מקבלת טיפול מצוין. אז בהצלחה, הרבה בריאות ושנה טובה

מנהל פורום סרטן ריאה