בדיקת דם לגילוי סרטן ריאה

דיון מתוך פורום  סרטן ריאה

11/08/2023 | 10:44 | מאת: גיא

שמעתי שאפשר לעשות בסורוקה, אבל לא מצאתי איפה באתר שלהם. אולי זה חלק ממחקר? אני מעשן 30 שנה, בטוח שיקבלו אותי למחקר, אבל איפה מצטרפים?

24/08/2023 | 15:37 | מאת: לא רופא

אם אתה בכללית, יש מסלול חדש גילוי מוקדם סיטי, גילוי מוקדם פיילוט, קרינה נמוכה ללא עלות, פנה לרופא המשפחה ציין שאתה מעשן, ויתנו לך הפניה.

24/08/2023 | 21:46 | מאת: ד"ר מיה גיפס

שלום גיא, אינני יודעת אם מתקיים כעת מחקר בסורוקה. אם כן - יש להניח שיחידת הריאות תהיה מעורבת. בכל מקרה מומלץ על CT חזה בקרינה נמוכה. אפשר לקבל את ההפניה דרך רופא המשפחה וזה מכוסה ע"י הסל למי שעונה על הקריטריונים. במקביל - כדאי לשקול אסטרטגיות להפסקת עישון. אפילו אחרי 30 שנה זה אפשרי וכדאי. בהצלחה

מנהל פורום סרטן ריאה