גוש 3 סמ בריאה ימנית שגורם לשיעול טורדני 24 שעות

דיון מתוך פורום  סרטן ריאה

25/07/2023 | 21:47 | מאת: יניב

שלום דוקטור גילו לאימי גוש עקב שיעול טורדני עשתה ביופסיה מחכה לתשובה חולת cll מאוזנת הרופא אמר שהמיקום בעייתי לניתוח איזה אפשרויות יש להקטין את הגוש כדי שהשיעולים יפסקו אם יש בכלל הרופא הסביר שאם הגוש היה סמ לאחד הצדדים לא היה שיעול והבעיה היא כרגע בעיה מכנית מה הטיפולים שהמקום בעייתי? תודה רבה

30/07/2023 | 02:14 | מאת: ד"ר מיה גיפס

שלום יניב, ברמת העקרון אפשר להקל על השיעול, ברגע שיודעים מה הגורם הישיר לשיעול. האם הגידול ממש בתוך צינור הנשימה או לוחץ מבחוץ. בכל מקרה - אם ניתוח איננו רלוונטי אפשר לתת טיפולים אחרים בהחלט יעילים, וגם תרופות שמפחיתות את השיעול. אני מציעה לפנות בהקדם לרופא ריאות ואונקולוג. בהצלחה

מנהל פורום סרטן ריאה