שאלה שרק מומחה יכול להשיב

דיון מתוך פורום  סרטן ריאה

20/07/2023 | 00:52 | מאת: שמואל

אבקש לשאול האם ככל שאדם מתבגר ויש לו קשריות שאינן גודלות ךמרות שמתווספות נטספות אבל גם אינן גודלות, ואינו מעשן כלל, זה דפוס שלאורך זמן יכול להעיד שמדובר בנטיה לפתח קישריות בלי שיש להן בסיס להפוך לסרטניות. או שזה לא עובד כך, וזה כמו פוליפים במעיים, שהמצאות פוליפים לאורך זמן בהכרח מתפתח בסבירות מסוימת לסרטן. איזה מודל קרוב יותר למציאות הראדון או השני של הפוליפים. בנוסף האם נטיה לקישריות בראות מתאימה לנטיה מסוימת לקשריות ברקמות אחרות כמו בבלוטת התריס למשל, זה שייך או אין קשר. תודה

30/07/2023 | 02:04 | מאת: ד"ר מיה גיפס

שלום שמואל, כמו פוליפים - רוב הקשריות הן לא סרטן ואינן מתפתחות לסרטן אבל בריאות כאשר קשרית קטנה מאד - אי אפשר לדעת אם היא שפירה או גידול ממאיר בראשיתו ולכן מומלץ לעשות מעקב, במיוחד באנשים בסיכון גבוה כמו מעשנים או אנשים עם היסטוריה של סרטן . בברכה,

מנהל פורום סרטן ריאה