סרטן ריאות עם מוטציה לאחר טיפול ב טגריסו

דיון מתוך פורום  סרטן ריאה

19/07/2023 | 16:38 | מאת: חזי

שלום חמותי התחילה טיפול בטגריסו 80 מ"ג. לאחר שבועיים עשתה צילומי ריאות. אשמח לדעת מה המשמעות ואם הצילום החדש מראה על שיפור או החמרה הפיענוח הראשון - צלום בית חזה/ריאות-חזיתי+צדדי _______________________________ הודגם צל נוסף מעוגל בקוטר כ~ 2.4 ס"מ בפיסגה הימנית באספקט הפנימי. צל נוסף ~ 0.7 * 1.8 ס"מ בשדה האמצעי של הריאה הימנית. חשד לצל מעוגל נוסף מעל השער הימני. הריאה השמאלית תקינה. צל הלב לא מוגדל. דרוש בירור נוסף על-ידי CT של הריאות והמדיאסטינום בסיטי נאמר שיש נוזל עם תאים סרטניים מלבד הגידול ומעורבות של בלוטות הלמפה. פיענוח שני לאחר שבועיים טיפול - צלום בית חזה/ריאות-חזיתי+צדדי _______________________________ עמדה גבוהה של הסרעפת הימנית. השער הימני מורחב. פרט לכך אין לראות ממצא בולט תוך ריאתי. אשמח לחוות דעתך ,התור בעוד 10 ימים ואנו בלחץ

19/07/2023 | 16:43 | מאת: חזי

לציין שיש הבדל של 4 חודשים בין הצילומים ובנתיים קיבלה שבועיים טגריסו

30/07/2023 | 02:12 | מאת: ד"ר מיה גיפס

שלום חזי, צילום חזה אינו מספיק מדוייק להערכת תגובה לטיפול. הבדיקה המתאימה היא CT או PET-CT ואז צריך השוואה מדוייקת של הרדיולוג. גם חשוב לדעת איך היא מרגישה, זו גם אינדיקציה לתגובה לטיפול. בהצלחה

מנהל פורום סרטן ריאה