HRCT חזה - סריקה טומוגרפית ממוחשבת של החזה במנח אקסיאלי

דיון מתוך פורום  סרטן ריאה

17/07/2023 | 12:22 | מאת: נחמה

שלום. אשמח לעזרה בהבנת הפענוח של הבדיקה: "הבדיקה בוצעה ללא הזרקת חומר ניגוד תוך ורידי. אין עדות לקשריות לימפה מוגדלות בבתי השחי, מיצר ובשערי הריאות. קנה וסימפונות חופשיים. שינויים טרשתיים עדינים באאורטה. אין עדות לנוזל פלוירלי ופרי-קרדיאלי. שדות הריאות: בולה אמפיזמטית סוב-פלוירלית בגודל כ – 2 ס"מ פרא-וורטברלי באונה תחתונה של הריאה הימנית. סירכות פלוירליות עדינות בבסיסי שתי הריאות. קשרית זעירה עד כ- 4 מ"מ באונה התחתונה של הריאה השמאלית ) חתך 201-119 (. פרט לכך הריאות נקיות . ללא עדות לתהליך תסניני. מספר אזורים היפודנסים באונה אמצעית של הריאה הימנית, טיב הממצאים אינו ברור. אמפיזמה מקומית? אחר?" מה המשמעות? מה צריך לבדוק? למה לשים לב? תודה רבה מראש.

30/07/2023 | 02:10 | מאת: ד"ר מיה גיפס

שלום נחמה, רוב הממצאים המתוארים אינם ממאירים אבל יכולים להיות קשורים לעישון. לגבי הקשרית - היא דורשת מעקב. אני מציעה לפנות לרופא ריאות עם הצילומים. בהצלחה

30/07/2023 | 09:39 | מאת: נחמה

מעולם לא עישנתי. האם זה משנה את משמעות הממצאים? תודה, נחמה.

מנהל פורום סרטן ריאה