שמירת מרחק ממקום עם מפגעי אסבסט

דיון מתוך פורום  סרטן ריאה

13/07/2023 | 09:10 | מאת: אוהד

יש מפגע אסבסט בתחנת הכח רידינג וכרגע לפי הבנתי התחנה מושבתת בשל עבודות להסרת האסבסט. האם זה בטוח לבלות כ400-500 מטר מהתחנת כח? יש סיכון שסיבים יכולים להגיע רחוק יותר? תודה מראש אוהד

30/07/2023 | 02:07 | מאת: ד"ר מיה גיפס

שלום אוהד, אני באמת לא יכולה לענות על השאלה הזאת. מדובר בסיבים עם משקל קל מאד שיכולים להתפזר למרחק. מצד שני - יש טכניקות לטיפול באסבסט שמונעות את הפיזור ולכן הפינוי של אסבסט נעשה רק ע"י אנשי מקצוע עם כל ההגנות הנדרשות. המשרד לאיכות הסביבה הוא הכתובת לשאלות נוספות. בברכה,

מנהל פורום סרטן ריאה