סרטן ריאות-טיפול אימונתרפי

דיון מתוך פורום  סרטן ריאה

05/07/2023 | 19:36 | מאת: מיכל

שלום רב, לאחי יש סרטן ריאות תאים לא קטנים כרגע סיים סבב כימותרפיה ציספלטין ואטופסייד ו-30 הקרנות. עכשיו מתחיל טיפול אימונתרפי דורבלומאב פעם בשבועיים במשך שנה. איזה תופעות לוואי יכולות להיות בטיפול הזה? והאם הטיפול הזה באמת יעיל ויכול להעלים את הגידול לגמרי? תודה רבה.

08/07/2023 | 20:01 | מאת: ד"ר מיה גיפס

שלום מיכל, הטיפול בדורבלומאב הוכח כיעיל בהקטנת הסיכון שהגידול יחזור. כלומר קיים סיכוי שלאחר סיום הטיפולים אחיך יחזור לחייו וירגיש טוב ללא גידול פעיל. כמו תמיד באונקולוגיה- זה ענין של הסתברות וזה לא מובטח. בהצלחה

מנהל פורום סרטן ריאה