סרטן שג עם חשד לריאה

דיון מתוך פורום  סרטן ריאה

03/07/2023 | 19:01 | מאת: סיון

סבתא שלנו חולה בסרטן שד שאובחן לפני כחצי שנה. ראו גם ממצא חשוד בריאה שלא היה נראה שגדל (עשינו ct לפני חודשיים) עשינו אתמול mri וקבלנו תוצאות שעל פיו נראה שהממצא בריאות גדל. נשמח ממש לפיענוח ממצאים: רקמה בלוטית סמיכה/מעורבת/שומנית. האדרת רקע - רבה/בינונית/קלה/ללא. ממצא המוריד מרגישות הבדיקה. שד ימין: ללא האדרה חריגה שד שמאל: גוש רביע חיצוני עליון 4.4X3.2 סמ , חודר ומערב את פקטורליס, חודר לעור קסילות- משמאל- בלוטה מעובה תחנה 1 ריאות – האדרה במראה יתד תת פלוירלית בלינגולה , גדלה . סיכום: שד שמאל- מחלה מערבת דופן בית חזה, עור, בלוטות אקסילריות ממצא ראתי חשוד בהחמרה 6BIRADS

08/07/2023 | 19:59 | מאת: ד"ר מיה גיפס

שלום סיון, אני לא בטוחה שהממצא בריאות הוא גידול או גרורה אבל אני בטוחה שצריך לטפל בסבתך בהקדם מכיוון שסרטן השד שלה מחייב טיפול. לגבי הממצא הריאתי - צריך לראות מה הממצאים בבדיקת PET-CT. האונקולוג המטפל שלה יחקור את כל הממצאים ויתייחס אליהם. בהצלחה

מנהל פורום סרטן ריאה