קשר בין ממצאים בגוף זה גרורותי?

דיון מתוך פורום  סרטן ריאה

28/06/2023 | 09:19 | מאת: איתן

המצאות של ממצא סרטני בערמונית בהדמעה לא פרץ את הקופסית לפני שנה וקצת. ממצאים בראות 3 קשיריות חדשות 5 מ"מ. הדמיה מ5.2023. צריך pet ct, על בסיס יתכנות קשר בין הממצאים? בפועל הקופה מסרבת לpet ct מסרבת להדמיה חוזרת של הערמונית!! מסרבת לכל בדיקה אחרת. אני רוצה לבצע על חשבוני לבד בגיקה אחת שתעזור לי להבין מה הסיכון שאני נמצא בו, או לשלול מצב גרורתי בהקדם ניתן להמליץ לי מהי בדיקת הבחירה המועדפת, לפי הבמתי pet ct. טודה על על עזרה והכוונה.

28/06/2023 | 10:04 | מאת: ד"ר מיה גיפס

שלום איתן, אם ה-PSA תקין - הסיכוי שמדובר בגרורות נמוך מאד. בכל מקרה אם רוצים לברר שאלה של גרורות של סרטן הערמונית יש בדיקה מיוחדת של PET-PSMA. אם חושבים על מחלה אחרת - PET-FDG. אני מציעה שתתיעץ עם האונקולוג המטפל, שימליץ על הבדיקה המתאימה לך. בהצלחה

מנהל פורום סרטן ריאה