אבא שלי בן 78, מעשן לשעבר, התחיל להשתעל

דיון מתוך פורום  סרטן ריאה

23/06/2023 | 17:20 | מאת: יוסי

בשבועות האחרונים, קרוב לוודאי שלא עקב מחלה זיהומית. אני מנסה לשכנע אותו לעשות צילום חזה או CT והוא מסרב. הוא במצב קוגניטיבי וסיעודי טוב ומצב בריאותי סביר. הסברתי לו שאם מדובר בסרטן הריאה אז רוב הסיכויים שהוא כבר בשלב הגרורתי והמשמעות של אבחון מוקדם ולא מאוחר יותר היא שעם טיפול יהיו לו כמה שנים לחיות במקום כמה חודשים או שבועות. זה לא עזר. מה אפשר לעשות? האם יש לך המלצה על חומרי הסברה כלשהם שישכנעו אותו להיבדק?

28/06/2023 | 10:05 | מאת: ד"ר מיה גיפס

שלום יוסי, אני מציעה שלא תפחיד אותו סתם. אין בסיס לקבוע שיש לו מחלה גרורתית וחבל סתם להפחיד. אולי זה מרתיע אותו. אני מציעה שתיקח אותו לרופא המשפחה ליעוץ יש סיכוי שהוא יקשיב להמלצותיו. בהצלחה

מנהל פורום סרטן ריאה