סרטן ריאות-טיפול כימי וקרינתי

דיון מתוך פורום  סרטן ריאה

15/06/2023 | 11:28 | מאת: מיכל

שלום, בן 52 עם סרטן ריאות שלב 3 מקומי מתקדם ללא גרורות .קיבל וסיים 2 מחזורי כימו כל מחזור חמישה ימים באשפוז. ביום הראשון ציספלטין ואטופוסיד בימים שני עד חמישי רק אטופוסיד וביום ה-8 רק ציספלטין . בנוסף 30 הקרנות .עשה עד עכשיו 24 הקרנות נשארו עוד 6 . כרגע הכל נעצר עבר כבר שבוע נהיה לו חום והניוטרופילים ירדו ל-300 מאושפז ומקבל אנטיביוטיקה . יסיים עוד 6 הקרנות שירגיש טוב . שאלתי היא האם זה יכול לפגוע בתוצאות הטיפול ? והאם ידוע שחולים שקיבלו את הטיפול הזה הגידול נעלם לגמרי ? תודה רבה .

21/06/2023 | 18:26 | מאת: ד"ר מיה גיפס

שלום מיכל, לגבי השאלה הראשונה - האם יש סיכוי שהגידול יעלם לגמרי - כן, הסיכוי קיים. לגבי השאלה השניה - מכיוון שקיבל כבר את רוב ההקרנות כפי הנראה שההפסקה לא תזיק לתוצאות הטיפול. חשוב לציין שלפעמים אין ברירה אלא לעשות הפסקה מכיוון שמתפתח מצב שמסכן את חייו באופן מיידי, כפי שאני מבינה שקרה כאן. בהצלחה

מנהל פורום סרטן ריאה