בדיקת דימות ראות בחירה

דיון מתוך פורום  סרטן ריאה

09/06/2023 | 08:24 | מאת: נאמן

שלום דימות ראות לנודלים בדיקת הבחירה היא טומוגרפיה ממוחשבת, לממצאים קטנים ככול נודולים? או שצריך MRI הגדרת הנודולים בגוגל 3, 4, 5 מילמטר, שהם" ללא תפליטים " זה אומר שאין בהם שום דבר חריג וזה לא בחשד סרטני?

13/06/2023 | 13:13 | מאת: ד"ר מיה גיפס

שלום נאמן, בדיקת MRI לא טובה לרקמת הריאה ולכן אינה בשימוש לאפיון קשריות בריאות. לגבי הקשריות שתארת (נודולים) - רובם המכריע אינם סרטן אבל לא ניתן לשלול בוודאות שאף אחד מהם אינו גידול, במיוחד אם יש גורמי סיכון כמו עישון, ולכן חשוב לעשות מעקב. בהצלחה

מנהל פורום סרטן ריאה