פענוח ממצאי ct ראות פרוטוקול

דיון מתוך פורום  סרטן ריאה

02/06/2023 | 09:03 | מאת: שאלה

שלום ד"ר, כרדיולוג מפענח הדמיה, הוא מחויב לפרוטוקול מסוים של התיחסות? לדוגמא , קישריות, האם רק לגודל ומיקום? או שיש גם הגדרות נוספות.כמו ללא תפליט וכו' אם הוא מחויב לפענוח, וזה לא צויין זה אומר שזה לא ריים. כלומר אם לא צוינו מאפיינים מיוחדים זה אומר מה? הרי רופא ריאות לא מפענח כמו רדיולוג רק קורא תןצאה. אני עשיץי מעקב קישריןת בבית חולים וכל פעם כתבו דומה לתוצאה קודמת. החליי ללכת למכון שאין לו תוצאות קודמות רציתי שינתח ויפענח מה שיש כהדמיה נפרדת. אבל לא קיבלתי שום התיחסות למאפיני הקישריות כמו בפענוח בבית חולים, לכן לא ניתן להשוואה בקושי קיבלתי מיקום וגודל. לכן אני שואל אם יש פורטוקול פענוח. שאלתי הספציפית לגבי הקישריות, אם לא מצוין מאפיניים מיוחדים הברירת מחדל שאין משהו חריג? תודה

06/06/2023 | 12:44 | מאת: ד"ר מיה גיפס

שלום רב, אינני יודעת מה ההנחיות המדוייקות לרדיולוגים מכיוון שאינני רדיולוגית. מניסיוני לרוב מצוין אופי הקשרית וכל ממצא חריג. פולמונולוגים בדר"כ גם מסתכלים על הצילומים ולא רק על הפענוח. בהצלחה

מנהל פורום סרטן ריאה