סיטי ריאות אנו מודאגים מאד

דיון מתוך פורום  סרטן ריאה

30/05/2023 | 17:32 | מאת: חזי

חמותי בת 63 עשתה סיטי ריאות לאחר שעשתה צילום ריאות שיגרתי אלו התוצאות: בבדיקת CT הדגם תהליך פארטרכאלי בRUL כ37*23 ססמ"מ תהליך רקמתי נוסף בRUL בגודל 25*25 בלוטות לימפה במיצר מימין בגודל עד 17 ממ נשמח לדעת מה המשמעות לבנתיים שלחו אותה לebus ו סיטי פט אנו מודאגים מאד נשמח לתגובתך

30/05/2023 | 18:02 | מאת: חזי

קבלנו את התוצאה של הסיטי המלאה להלן ממצאי סריקה טומוגרפית של החזה עם הזרקה: סיבת ההפנייה: צל מעוגל בריאה מימין. אין בדיקות קודמות להשוואה. ממצאים: בלוטות לימפה במיצר ושער אליה מימין בגודל עד 17 מ"מ. כלי הדם הגדולים במדיאסטינום בטווח התקין. הלב תקין בגודלו. לא הודגם תפליט פריקרדיאלי. תפליט פלאורלי בכמות קטנה מימין. פרנכימת הריאות תהליך פאראטרכיאלי בRUL בגודל כ 23*37 מ"מ. תהליך ריקמתי נוסף בRUL בגודל כ 25*25 מ"מ. קשריות לימפה מימין בגודל עד 7 מ"מ. שינויים אטלקטטיים בבסיס מימין. מעבר בטן חזה - אדרנלים תקינים. שינויים ניווניים בעמוד שדרה. לסיכום: תהליכים רקמתיים באונה העליונה מימין כמתואר, מתאימים לתהליך נאופלסטי. לימפאדנופתיה במיצר ושער הריאה מימין. מספר קשריות בריאה הימנית, יכולים להתאים לפיזור משני. להמשך בירור היסטופטולוגית

06/06/2023 | 13:02 | מאת: ד"ר מיה גיפס

שלום חזי, אני מסכימה עם הדאגה ועם ההמלצה של הרופאים להתקדם בבירור. לפי התיאור קיים ממצא שחייבים לחקור אותו. אחת האפשרויות היא, כמובן, גידול. בהצלחה

מנהל פורום סרטן ריאה