האם צריך ביופציה עכשיו?

דיון מתוך פורום  סרטן ריאה

24/05/2023 | 14:37 | מאת: שאלה

מ2015 התגלו אצלי קישריות בראןת, הייתי במעקב סי טי. המצב היה יציב, הקשירויות שתי הראות 3, ו,4 ממ עשיתי ב2019, היו 3 קישרות כנל. בסיטי שעשיתי במאי 2023. 4 קישרות 2 בכל ריאה, 4ממ, ואחת5 ממ. לגבי תאור הקישריות, בפענוח מ2019, כתוב קישריות סולדיות בודדות היקפיות, ללא תפליטים פלאורלים, וללא תסנינים אלוואולרים. זה נחשב למצב יציב, או שזה הגדלה משמעןתית. יש סיבה לדאגה? צריך לעשות ביופסיה זו שאלתי. בן 60 ללא מחלות רקע, סכרת לחץדם. ישלי גם 2 קישוריות בתירואיד, 10ממ וגם 15 ממ,להם נעשתה ביופציה fna,לא סרטניות. שאלתי האם לא צריך ביופסיה לקישריות בראןת, מתי מעקב נוסף? תודה

25/05/2023 | 22:33 | מאת: ד"ר מיה גיפס

שלום רב, קשה לומר. צריך להשוות את הצילומים. הקשריות היציבות מ-2015 בוודאי שלא מחייבות ביופסיה. לגבי הקשריות החדשות - אני מניחה שניתן להסתפק במעקב אבל ההחלטה היא בידי הפולמנולוג המטפל, בהתאם לשיקולים הקליניים. בהצלחה

מנהל פורום סרטן ריאה