טיפול בסרטן ריאות-???

דיון מתוך פורום  סרטן ריאה

09/05/2023 | 08:47 | מאת: מיכל

שלום רב, סרטן ריאות שלב 3A ללא גרורות הטיפול שמקבל ציספלטין ואטופוסיד 2 קורסים: היום הראשון ציספלטין ואטופוסיד יום שני עד קחמישי רק אטופוסיד ביום השמיני רק ציספלטין. בנוסף 30 הקרנות. בהמשך טיפול אימונתרפי לשנה. האם טיפול זה יכול להביא לריפוי מלא? וכמה זמן אחרי קורס כזה השיער מתחיל לנשור? והאם ידוע שגם הגבות והריסים נושרים בטיפול כזה? תודה רבה.

09/05/2023 | 11:39 | מאת: ד"ר מיה גיפס

שלום מיכל, נשירת השיער לרוב מתחילה כבר אחרי הטיפול הראשון. השיער בגבות לרוב נושר מאוחר יותר וריסים גם מאוחר יותר. לא בטוח שתהיה נשירת גבות וריסים. בכל מקרה - השיער חוזר בהדרגה לאחר סיום הטיפולים. זה לוקח כמה חודשים. מבחינת ריפוי - באונקולוגיה לא יודעים למדוד ריפוי. מדובר על מצב בו אין מחלה פעילה לזמן ארוך, וזה דבר אפשרי לאחר הטיפול שתארת. בהצלחה

מנהל פורום סרטן ריאה