בדיקת סיטי מעקב, ראות.

דיון מתוך פורום  סרטן ריאה

02/05/2023 | 11:22 | מאת: מיכאל

הייתי במעקב בעקבות ממצאים של כמה מילמטרים בשתי הראות. כל שנה עשו סיטי, היו עוד נודלים קטנים, זהו. עכשיו עברו שנתיים. שלחו אותי שוב לסיטי ראות. לא נעשתה לי ביופסיה אף פעם. בדיאק, לפני שנה עשיתי בדיקת סיטי לאבנים בכליות. שטץאלתי העקרונית כל כמה זמן צריך בדיקת סיטי ראות? מעקב. והאם מותר כל שנה בדיקת סיטי,זה לא מסוכן מבחינת הקרינה? או שהסיכון ממצאחשוד חשוב מהקרינה. כל שנה בדיקת סיטי זה מסוכן? תודה

09/05/2023 | 11:41 | מאת: ד"ר מיה גיפס

שלום מיכאל, לגבי המעקב, אם אתה בסיכון נמוך (מבחינת עישון) והקשריות לא משתנות 3 שנים, יש אפשרות להפסיק את המעקב. זו החלטת הרופא המטופל. לגבי סיכון - יש קרינה בבדיקת CT אבל היא לא גדולה. ברפואה חשוב לעשות ניהול סיכונים - מצד אחד יש קרינה בסיטי ומצד שני אם חלילה יש גידול בריאות - ככל שיאובחן מוקדם יותר כך סיכויי הריפוי עולים. בהצלחה

מנהל פורום סרטן ריאה