סרטן ריאות טיפול כימי או אימונתרפי?

דיון מתוך פורום  סרטן ריאה

09/04/2023 | 20:36 | מאת: מיכל

שלום רב, בן 53 סרטן ריאות תאים לא קטנים בשלב 3 לא ניתן לנתח יש בלוטת לימפה נגועה במיצר. הוצע טיפול כימי cisplatin ו-pemetrexed וטיפול אימונתרפי nivolumab או כימי והקרנות. מה הטיפול שמציעים למצב כזה? שיהיה אפשר להגיע לניתוח. האם אפשר לקבל רק טיפול אימונתרפי? תודה רבה.

09/04/2023 | 20:38 | מאת: מיכל

נמצא חלבון PDL1 חיובי גבוה 70-80%

18/04/2023 | 12:11 | מאת: ד"ר מיה גיפס

שלום מיכל, בשלב זה טיפול באימונותרפיה בלבד, כלומר בלי כימותרפיה, אינו מוכח בשלב 3. באופן כללי הטיפול המקובל הוא שילוב של כימותרפיה והקרנות ובהמשך אימונותרפיה. באופן ספציפי - צריך להתייעץ עם האונקולוג המטפל כדי להתאים לו את הטיפול המיטבי. בהצלחה

מנהל פורום סרטן ריאה