הסבר לסתירה לכאורה בין תשובות קודמות בפורום

דיון מתוך פורום  סרטן ריאה

09/04/2023 | 12:55 | מאת: מאור

בתובה לשאלה האם גידול ממאיר בריאה שיש לו כבר גרורות ממשיך לשחרר לזרם הדם גרורות נכתב שכן. בתשובה לשאלה מדוע אין כורתים גידול ממאיר בריאה שיש לו גרורות נכתב, שמול הסיכונים אין למהלך הניתוחי כל יתרונות. האם הפסקה של שחרור תאים גרורתיים לזרם הדם אינו יתרון ?

18/04/2023 | 11:54 | מאת: ד"ר מיה גיפס

שלום מאור, לא הבנתי בדיוק את השאלה. כאשר כבר ידוע על כך שיש גרורות הוצאה כירורגית של הגידול לא תגרום להן להעלם והן לכשעצמן ממשיכות לגדול ולהתפשט. אי לכך - באופן עקרוני אין טעם לכרות את הגידול. זה לא ישנה את מהלך המחלה. לפעמים יש יוצאים מן הכלל - כאשר הגידול נתיח ויש גרורה אחת או שתיים נתיחות - אפשר לשקול, בחלק מהמקרים, כריתה של הגידול והגרורות. אלה מקרים נדירים שלרוב לא מביאים להחלמה מהסרטן אלא להארכת תוחלת חיים. בכל מקרה - אני מציעה להתייעץ עם האונקולוג המטפל לגבי כל מקרה ספציפי. בהצלחה

מנהל פורום סרטן ריאה