טיפול סרטן ריאה-????

דיון מתוך פורום  סרטן ריאה

04/04/2023 | 09:23 | מאת: מיכל

שלום, בן 53 עם סרטן ריאות תאים לא קטנים שלב 3 עם בלוטה נגועה אחת במיצר ללא גרורות הומלץ טיפול לפני ניתוח . נמצא מוטציה Pdl1 חיובי גבוה.(70 אחוז) איזה טיפול היית מציעה ? האם אפשר להגיע לניתוח ? תודה רבה .

04/04/2023 | 10:39 | מאת: ד"ר מיה גיפס

שלום מיכל, בשלב 3 מקובל להתחיל בכימותרפיה או שילוב של כימותרפיה והקרנות. בהמשך ניתן לשקול ניתוח, לפי המצב האינדיבידואלי, לא בכל החולים. בהמשך נותנים טיפול אימונולוגי. ניתוח לבד איננו אופציה טובה. בהצלחה

04/04/2023 | 11:28 | מאת: מיכל

תודה. האם ניתן לתת רק טיפול אימונתרפי בגלל המוטציה שמצאו?

מנהל פורום סרטן ריאה