מימצא בריאה בגודל 1.4 סמ

דיון מתוך פורום  סרטן ריאה

15/03/2023 | 12:22 | מאת: יוסי

בבדיקה אקראית, התגלה אצלי בריאה מימצא בגודל כ 1.4 ס״מ החשוד כגידול . לאחר מעקב של חצי שנה שגודל המימצא לא השתנה , נשלחתי לבדיקת PET ct והמימצא לא נצבע . יש רופאים שהמליצו לי על ניתוח והוצאת המימצא ויש רופאים שממליצים על מעקב וביצוע סיטי בעוד כשישה חודשים על מנת לראות האם המימצא יגדל … אשמח לחוות דעת בנושא

01/04/2023 | 12:55 | מאת: ד"ר מיה גיפס

שלום יוסי, קשה לענות בלי לדעת את הרקע הרפואי המדוייק., האם אתה מעשן או עישנת. האם היה לך גידול בעבר. גם הגיל חשוב. ברמת העקרון ההחלטה הטיפולית נשענת על רמת החשד הקליני. אני כאונקולוגית נוטה בדר"כ להמליץ להוציא ממצאים כאשר יש ספק, אבל זאת אמירה כללית שלא בהכרח נכונה לגביך. בהצלחה

01/04/2023 | 13:03 | מאת: יוסי

שלום ד"ר מיה גיפס ותודה על תגובתך . עישנתי בעבר והפסקתי לפני כ 14 שנה. (כ 17 שנה כ 20 סיגריות ליום ) מעולם לא היה לי גידול .. אני בן 57 ומרגיש טוב .

מנהל פורום סרטן ריאה