סרטן ריאות מה הטיפול?

דיון מתוך פורום  סרטן ריאה

14/03/2023 | 14:06 | מאת: מיכל

שלום רב, בן 52 להלן תוצאות pet-ct קליטה פתולוגית של fdg בעוצמה גבוהה suvmax9 בקשרית ריאתית ב rul גודל 1.2 *1 ס״מ בצמוד לה מודגם צבר של ברונכיאקטזיות ללא עדות לתפליטים פלאורלים. ובמיצר ובשער הריאה הימני הודגמה קליטת fdg בעוצמה גבוהה בקשרי לימפה מוגדלים עד 2.2 ס״מ בחלקם מרכז היפודנסי נקרוטי. עשה לפני הpet ct ביופסיה אמרן לו שזה שפיר. עשה ביופסיה חוזרת דרך בית החזה מחכים לתשובה מה הסיכוי שזה ממאיר ? ובמידה וזה ממאיר מה הצעת הטיפול במקרה כזה ? תודה רבה.

01/04/2023 | 12:57 | מאת: ד"ר מיה גיפס

שלום מיכל, לא ניתן לתת יעוץ פרטני בפורום, יש הרבה מרכיבים בהחלטה. ברמת העקרון אם יש גידול המערבת את בלוטות שער הריאה - מקובל להתחיל בניתוח. אני מדגישה - זה לא בהכרח נכון למקרה שלך, מכיוון שיש עוד הרבה שיקולים אינדיבידואלים. בהצלחה

01/04/2023 | 16:40 | מאת: מיכל

תודה על תשובתך. זה ממאיר. אם יש בלוטות לימפה נגועות גם בשער הריאה וגם במיצר באותו צד או באמצע האם יש אפשרות גם לניתוח? תודה.

מנהל פורום סרטן ריאה