פענוח ct עבור אימי בת 66

דיון מתוך פורום  סרטן ריאה

31/01/2023 | 15:38 | מאת: אסנת

היי אשמח לעזרה בפענוח ct של אימי בת 66 עם fmf ברקע. בct חזה - מוקד GGO בLUL בקוטר כ9 ממ. מספר קשריות סובפלאורליות באונות תחתונות משני הצדדים בקוטר עד 3 ממ. מה זה GGO ועד כמה נראה סיכון גבוה לממאירות? היא לא מעשנת וללא תסמינים. ואשמח גם לדעת מה הדחיפות לרופא ריאות. בתודה מראש

02/02/2023 | 12:13 | מאת: ד"ר מיה גיפס

שלום אוסנת, GGO זה תיאור של ממצא בריאה. זה יכול להיות תוצאה של זיהום, גידול או ממצא שפיר. המשך הבירור יעשה על ידי הפולמונולוג. בהצלחה

מנהל פורום סרטן ריאה