הוצאת נוזלים מנקז ראתי

דיון מתוך פורום  סרטן ריאה

27/01/2023 | 20:24 | מאת: אורי

לאחר מספר פעמים ששאבנו נוזלים בכמות של 500cc. אחת לשבוע. לא הוצאנו נוזלים בשני הפעמים האחרונות. החולה נושמת טוב .האם יכול להיות שיש סתימה בחלק הפנימי של הנקז? האם צריך לעשות צילום כדי לבדוק כמות נוזלים? האם יש אפשרות לעשות צילום בבית? תודה

02/02/2023 | 12:06 | מאת: ד"ר מיה גיפס

שלום אורי אני מניחה שאם הצינור היה סתום הנוזל היה מצטבר והחולה היתה מתלוננת על קוצר נשימה. אם היא נושמת טוב יתכן מאד שמצבה השתפר והיא לא זקוקה לניקוז כרגע. למיטב ידיעתי לא עושים צילום חזה בבית אבל רופא יכול להעריך את כמות הנוזל בבדיקה גופנית. בהצלחה

מנהל פורום סרטן ריאה