סיטי ריאה האם צריך לדאוג ?

דיון מתוך פורום  סרטן ריאה

11/01/2023 | 19:11 | מאת: אורי

שלום רב אני בן 26 לא מעשן עשיתי צילום סיטי להלן התשובות מה אומר התשובה ההם מסוכן ? להלןממצאי סריקה טומוגרפית ממוחשבת של: בית החזה הבדיקה בוצעה ללא הזרקת חומר ניגודי תוך ורידי. סיבתההפניה: בירור עקב כאבים בבית החזה, מעקב אחרי נודולים ריאתיים. ממצאים: המבניםהוסקולרים של המדיאסטינום העליון שמורים. איןעדות לאדנופתיה מדיאסטינלית, אקסילרית או שערית. הלב והפריקרד שמורים. בשדותהריאות מודגם אוורור סימטרי. נגע נודולרי סוב פלאורלי בקוטר של כ-4 מ"מ בסגמנט הלטרלי של LLL .נגע נודולרי זעיר סוב פלאורלי בסגמנט הלטרלי של .RLLאיןעדות לתפליט פלאורלי. בבטןעליונה מודגם האדרנל השמאלי תקין. הסתיידויות מוקדיות באדרנל הימני. בהסתכלות בחלון גרמי - ללא ממצא חריג. לא זוהו בבירור שברים בצלעות. הרקמותהרכות של דופן בית החזה שמורות. סיכום: נודולרים ריאתיים כמתואר - ממצא לא ספציפי

11/01/2023 | 22:45 | מאת: ד"ר מיה גיפס

שלום אורי, מדובר בממצאים זעירים חסרי משמעות קלינית. אני מציעה להתייעץ עם פולמונולוג כי לאור הגיל הצעיר והעובדה שאתה לא מעשן - אני בספק אם בכלל צריך מעקב. בכל מקרה, הכי חשוב, תמשיך לא לעשן. בברכה

מנהל פורום סרטן ריאה